a photo
ALMERE - In Almere gaat een zomerschool voor senioren van start. Dit is een initiatief van onze KBO-afdeling in samenwerking met de ANBO, stichting De Schoor en het ROC Flevoland. Het initiatief is ontstaan vanuit de behoefte om ook tijdens de zomermaanden, als er veel buurthuizen dicht zijn en activiteiten stilliggen, toch wat voor de ouderen te organiseren.

Er is een projectgroep gevormd met vertegenwoordigers van genoemde instellingen die enthousiast aan het werk is gegaan om voor de senioren een interessant programma samen te stellen. 'Wij denken dat we daarin geslaagd zijn en hopen natuurlijk op veel deelname', aldus de projectgroep. 'Dit jaar wordt gezien als een pilot en bij voldoende deelname wordt het programma volgend jaar uitgebreid.'

De Zomerschool voor Senioren ging dit jaar voor de eerste keer van start en heeft het programma gecombineerd met de activiteiten van Contact vol Betekenis van De Schoor. Tijdens de Zomerschoolweken kunnen Almeerse 55-plussers deelnemen aan recreatieve, educatieve en culturele activiteiten.

 

bron: de Almare