a photo
almere / Tamar de Vries -

De nadruk lag op vegetarische gerechtjes, maar er waren ook mediterrane kip- en visballetjes. De deelnemers van de Zomerschool voor Senioren verorberden gistermiddag in buurtcentrum Stedenpunt overheerlijke gerechten die waren gemaakt door acht koks van de cursus 'koken met mannen'.

Onder leiding van Dolf Adam van De Schoor stonden de heren de hele ochtend in de keuken om de buffetschotels te bereiden. De cursus zit er nog niet helemaal op, want na het mediterrane buffet dat de cursisten klaarmaakten, volgt er nog meer vertelt Ingeborg Korte van de Zomerschool voor Senioren. ,,Volgende week wordt er een Italiaans buffet bereid.''

Het eetfestijn is een initiatief van De Schoor en de Zomerschool samen. ,,Er is erg veel enthousiasme voor de activiteiten van de Zomerschool'', zegt Korte. ,,Dit jaar doen we het voor het eerst en gezien de toeloop is er zeker reden om ermee door te gaan. Aan de activiteiten doen steeds zo'n twintig mensen mee. Er komen 55-plussers op af, maar er is ook iemand van 92 jaar. Rollator of brommobiel vormen geen bezwaar.'' De kokende mannen hebben net de 'vegetarische soep met selderij en wortel, lichtgebonden met crème fraîche' rondgedeeld. Er klinken waarderende geluiden, zoals 'lekker hoor' en 'het smaakt heerlijk.' Jan Boeren is één van de koks die gisteren zonder ervaring bij de cursus aanschoof. ,,Ik viel dus met mijn neus in de boter. Ik heb wat klusjes opgeknapt die de anderen me toeschoven, dat kwam hen ook goed uit. Ik vond het leuk'', zegt Boeren. Op de vraag of hij vaker in de keuken gaat staan, begint zijn vrouw Beppie te lachen. ,,Ik kan hem voortaan wel vaker inschakelen'', zegt zij.

 

bron: almerevandaag.nl

* Gepubliceerd op 31 juli 2009, 11:24
* Laatst bijgewerkt op 31 juli 2009, 11:25